Competitie tafelvoetbal in Vlaanderen

tafelvoetbal-jupiterNa uren en uren kickeren op café wil je graag eens wat meer uitdaging. De stap zetten naar competitie tafelvoetbal is dan de beste optie! Wil je tafelvoetbal spelen in Vlaanderen en dit in competitie verband, dan kan dat door je aan te sluiten bij de tafelvoetbal bond. Er is een apart bond per provincie waarbij de competitie en beker op provinciaal niveau verloopt. Er is geen nationale reeks zoals in het voetbal, dit zorgt ervoor dat de verplaatsingen steeds goed mee vallen. Je speelt een weekend in je eigen thuis café en het weekend erna speel je een wedstrijd op verplaatsing.Naast de competitie is er dan ook de beker voorzien, hiervoor speel je om de zoveel weken een wedstrijd.

Aansluiten bij de bond uit jouw provincie kan je doen voor het seizoen start in september. Meestal dienen nieuwe inschrijvingen een aantal maand op voorhand binnen te zijn. Zorg er dus voor dat je je tijdig inschrijft.

De regels per bond kunnen licht verschillen, zo speel je bij de BTLB (Oost-Vlaanderen) steeds met minstens 6 in je ploeg, bij de VTB (West-Vlaanderen) zijn er sommige reeksen waar 5 spelers voldoende is.

Wil je je aansluiten, of ben je op zoek naar een tafelvoetbalclub in je buurt, waar je misschien lid van kan worden, kijk dan even op de juiste site voor de competitie tafelvoetbal in jouw provincie. Je vindt er ook alle regels die van toepassing zijn voor de betreffende bond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *